Indonéz ételek 1. rész, MARTABAK telur (tojásos martabak)

A martabak egy igazi utcai étel (street food), este rengeteg árus árulja ezt a nassolni valónak fogyasztott ínyencséget. Ez Apa egyik kedvenc eledele. Van édes és sós verziója is. Ebben a posztban a sós, tojásos verziót ismerhetitek meg:)

Aki szereti a tojást rántotta vagy omlett formájában, ezt a kívül ropogós, belül tojásos ételt is kedvelni fogja. A martabak eredetileg Indiából származik, de mára indonéz ételként tartják számon.

Az alábbi videón megnézhetitek, hogyan készíti el a profi martabak specialista, egy utcai árus Balin:) Ő a mi “martabak beszállítónk”:)

Nagyon egyszerű elkészíteni (azért némi gyakorlat nem árt, ha van) és nem igényel különleges alapanyagokat, ezért gondoltam megosztom Veletek a receptet, amit az egyik ismerősömtől kaptam.

A töltelék:

A tészta:

Olaj a kisütéshez

Elkészítés:

Ez természetesen az autentikus recept volt, a tojásos tölteléket ízlés szerint változtathatod.

Ez a nagy adag martabak, amit a videón is láthattatok, körülbelül 400 Ft-nak megfelelő indonéz rúpiába kerül.

Tovább a blogra »