Irány Bali

Az indonéz tócsni, azaz a bakwan kentang

Karantén konyhánk első részében a nagyon ropogós és mennyei indonéz krumplis tócsnival, a bakwan kentanggal ismerkedünk meg. Tócsi, tócsni, lepcsánka, lapcsánka, macok, mackó, röszti, beré, borzaska, cicere, krumpliprósza…ez a sok név egy nemzetközi ételt jelöl a nyers, reszelt krumpliból, lisztből bő zsírban vagy olajban sült lepénykéket. Magyarországon  tájegységenként változik a neve és az elkészítése is,… Tovább »

Karantén Balin

Mi a helyzet Balin, milyen a vírushelyzet Indonéziában és hogy vagyunk…ezekkel a kérdésekkel kerestetek meg engem az elmúlt hetekben-hónapokban és ebben a posztban most mindenre válaszolok. Márciusban, amikor kirobbant világszerte a korona vírus járvány okozta kavarodás, mi pont Szumátrán voltunk. Mire visszamentünk Balira nagyot fordult a világ…a reptéren sokan maszkot viseltek, mindenhol kézfertőtlenítő kihelyezve, virágfüzér… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!