A warung kívülről |
Egy szép napon ellátogattunk Kerobokan egyik legjobb éttermébe, a Naughty Nuri’s Warungba. Nyoman már mesélt erről a helyről és most el is hozott bennünket:)
Maga a hely kívül-belül a malac kultusznak van szentelve…mindenhol vigyorgó malac figurák várják a betérőket. A vendégsereg is pont olyan sokszínű, mint az asztalok. A különböző nemzetiségű bulék mellett a helyiek is szép számmal megfordulnak ebben a hangulatos warungban. A kiszolgáló személyzet egyforma, nuri’s egyenruhában lesi a vendégek minden kívánságát.
Az étlapon sok nemzet eledele szerepel, többek között csirkés quesedillas, nachos, hamburger, hotdog, cézár saláta, grill csirke, tonhal steak, sült kacsa, tradícionális indonéz ételek (saté, soto) stb… Nem titok, hogy nagy oldalas rajongó vagyok és ennek a helynek pont ez a specialitása.
A menün nem sokat rágódtunk, rögtön rátértünk a lényegre és megrendeltük a grillezett oldalast. Apa mivel mással, mint rizzsel, én sült édesburgonyával:)
A warung belülről |
Amíg vártunk kinéztem magamnak a szomszéd asztalnál az etetőszéket, amibe terveim szerint mi is beleültethetnénk a legkisebbet. Szóltunk is a pincérnek, aki közölte, hogy ez az egyetlen etetőszéke az étteremnek, szóval várnunk kell. Szerencsére hamar végeztek és mire hozták az ebédet, Szofi már az etetőszékből nézelődött. Szinte azonnal észrevette, hogy eszünk és ő is enni akart, természetesen csak azt amit mi…oldalast még nem kaphat, úgyhogy az édesburgonyám közepéből kapartam neki egy kicsit, amit boldogan elfogyasztott. Ekkor még mindig csak szemeztem az ebédemmel, de miután a legkisebb is elégedett volt, én is nekiláthattam elfogyasztani a fincsi oldalast. Húúú…isteni volt az első falattól az utolsóig. Omlós, füstös, pont ahogy szeretem:D Az édesburgonyám is nagyon jó volt, mármint amit a kisasszony meghagyott nekem…kívül ropogós belül puha. Azt hiszem legközelebb is eljövünk:)
Szürreális malacfigurák mindenhol |
A Naughty Nuri’s Warung weboldala: http://www.naughtynurisbali.com/
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: